14

ToppTreff Nord 2019 ble avholdt midt i hjertet av Finnmarksvidda, Kautokeino, helgen 16-18.august. Deltagelsen kunne vært noe større, men med instruktører og arrangører ble vi nesten 20 ekvipasjer.

De fleste deltagere ankom Kautokeino allerede torsdag kveld, og stemningen ble satt for en fantastisk helg. Fredag hadde vi flott høstvær, men vi var ute i nokså vått terreng. Myrete og ulent fikk både unge og gamle, både to og firbente, trimmet seg. Dagen ble nesten i overkant lang, men samtidig fikk den enkelte mye slipptid, også alene sammen med instruktør. Helgen i gjennom har forholdene tilsynelatende vært vanskelig for hundene, med dårlig vitring og høy temperatur. Men noe fugl fikk vi da på vingene. Fredag kveld sto grilling i campingplassens lavvo for tur.

10

Lørdag delte vi oss i to partier. Hvert parti med egen instruktør, og 8-9 hunder. Dette var den varmeste dagen i løpet av helgen. Begge partier kom for fugl, men de fleste var vanskelig å få has på. Kvalifiserte til selve ToppTreffet var hunder helt fra 5-27 måneders alder, og det var uansett gøy å se progresjon på de enkelte gjennom helgen. Våre to instruktører Sverre-Ragnar Andersen og Roger Tømmerholen instruerte årets deltagere på en glimrende måte, kanskje spesielt i forhold til det å føre hund i fjellet. Lørdag ettermiddag ble det også delt ut noen apportbevis på den annonserte apportbevisprøven. Kvelden ble igjen tilbragt i lavvoen, hvor en av deltagerne hadde laget en stor gryte finnebiff. Denne kvelden ble det også tid til mye jakt- og jaktprøveprat.

På søndag og selve finaledagen våknet vi til litt gråere vær, og vi hadde både regnbyger og litt vind. Temperaturen var ennå ganske høy. Sverre-Ragnar dømte finalepartiet, og instruktør Roger gikk som deltager i finalen med sin Tømmerhols Alaska. Men i tillegg gikk Roger med en deltager med eldre hund når finalepartiet hadde pauser, slik at alle ble ivaretatt.

Kunngjøring av finaledeltagere og startrekkefølge på finalen ble som hør og bør trukket i lavvoen lørdag kveld. 11 hunder skulle kjempe om tittelen «Vinner av ToppTreff Nord 2019». Det ble gjennomført to ordinære runder, hvor de seks beste ble prøvet mot hverandre i en tredje runde etter utslagsmetode. I finalen viste flere gode søkere seg

frem, men de som fikk sjansen på fugl tok dessverre ikke vare på disse under vanskelige forhold. Uansett kåret vi topp seks blant de beste søkerne!

Resultater ToppTreff Nord 2019:

1.plass: Tømmerhols Alaska og Roger Tømmerholen.
2.plass: Tømmerhols Smokey og Steinar Meleng.
3.plass: Ryheimens Black Arox og Gøran Larsen.
4.plass: Stetindens Kaiser og Karl-Erik Johansen.
5.plass: Friøras Tf Cooper og Bjørn Erik Berg.
6.plass: Friøras Tf Bayer og Martin Ihler.

12

Alle deltakerne virket å være meget fornøyde med helga, og de slitne hundene hadde fått verdifull erfaring for å møte høstens videre gleder.

På vegne av arrangementskomiteen ønsker jeg å takke alle deltakere, instruktører og medhjelpere for en flott helg i flotte omgivelser – og ønske dere alle lykke til med resten av høsten!

Full rapport og en liten dreiebok kommer i neste Bladet Fuglehunden.

Takk for flott veiledning til våre to instruktører Roger Tømmerholen og Sverre Ragnar Andersen.

Takk også til vår sponsor Royal Canin.

MVH

Per Ivar Langaunet og Ole Andre Andersen, DK Finnmark

1 7 9

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!