VKsamling1
Helgen 9-11. august gjennomførte NGK VK-samling for ambisiøse GS eiere på Lesja.

 

Samlingen var fullbooket med 16 ekvipasjer og totalt 20 personer møtte fredagskveld på Søre - Traasdahl hyttetun.

Samlingen ble innviet med fortløpende pizzaservering fra egen pizzaovn samtidig som instruktørene Ludvig Gråterud fra Lesja og Dovre fuglehundskole og Pål Morten Holden fra NGK kåserte og presenterte helgens program mm. Deltakerne var nye og gamle kjente med hunder i alderen 2-5 år. 3 av deltakerene hadde såklate "vk hunder" all den tid de hadde 1 AK fra tidligere. Resten av gjengen var ute etter å finne "klassenivået" slik at 1AK kan være innen rekkevidde og senere deltakelse i VK.

En kort oppsummering sier at været, innkvartering, maten og vertskapet hold klassenivå!!

Det aller viktigste, prestasjoner og resultater ute i terrenget var mere varierened, med mye vind og lett fugl. 2 partier med 8 ekvipasjer var ute hver dag og alle hadde flere sjanser på fugl i løpet av helgen. Mange gode tilbakemeldinger på lærerike dager og stor ros til NGK for å dra igang slike samlinger!

Vi instruktører utfordret deltakerne i forhold til egne opplevelser og i måter å føre og behandle hund i gitte situasjoner. Etter refleksjon var målet for hver deltakere å ha noen klare arbeidsoppgaver med seg videre i sitt eget treningsarbeid. Mange hadde med rette store abisjoner for høsten så vi regner med å se mange av dere på jakt og jaktprøver fremover.

En beskrivende setning til ettertanke: En god fuglehund, uansett klasse, skal raskt og effektivt finne den nærmeste fuglen og bringe den for skudd for sin fører. Kvaliteten på gjennomføringen avgjør premiegraden!!

VKsamling1

 

VKsamling2

 

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!